Pedicure

behandelstoel-pedicure

Goede voetverzorging is geen overbodige luxe.

Bij het gaan en staan worden onze voeten belast met ons hele lichaamsgewicht. Als onze voeten de druk en krachten waaraan ze blootgesteld worden niet optimaal op kunnen vangen wordt vaak ongemerkt de houding veranderd om de voeten te ontzien. Dat kan het ontstaan van enkel-, knie-, heup-, rug- en nekklachten als gevolg hebben.

Preventieve voetverzorging is dus belangrijk.


Ook kunnen er allerlei ongewenste ongemakken ontstaan, zoals

  • eeltvorming
  • kalknagels / schimmelnagels / huidschimmel
  • likdoorns
  • ingegroeide nagels
  • kloven
  • slechte doorbloeding van benen en / of voeten
  • vermoeide voeten

Medische behandelingen

De medische behandelingen bestaan uit het wegnemen van de hierboven genoemde onregelmatigheden, het ontlasten van drukpunten waar dat gewenst is en het geven van adviezen voor de dagelijkse verzorging van uw voeten die u zelf kunt uitvoeren. Schoenadvies en doorverwijzing naar een podoloog of podotherapeut horen daar ook eventueel bij.

Kalknagels, schimmelnagels en schimmelinfecties

Een schimmelnagel (ook wel kalknagel genoemd) is een schimmelinfectie aan de nagel. Deze vertoont hierdoor een verkleuring, kan geheel of gedeeltelijk los laten en het gladde oppervlak van de nagel kan veranderen in een brokkelige nagel. Ook kan er een verdikte nagel zichtbaar zijn. Een schimmelinfectie is besmettelijk en kan ook andere nagels, de huid en haartjes bij u zelf gaan aantasten.
Een schimmelinfectie aan de (voet)huid ziet er vaak uit als witte plekjes of losse stukjes vel met soms rode verkleuringen.

Voetmassage

Een voetmassage is voor ieder paar voeten weldadig en dit is speciaal een aanrader voor ouderen, mensen met wintervoeten, slecht doorbloede benen of voeten, reumapatiënten en diabetici.
Omdat onze voeten het verst bij ons hart vandaan liggen stroomt ons bloed daar het minst makkelijk. Daardoor kunnen voedingsstoffen minder goed uw voeten bereiken en worden afvalstoffen in mindere mate afgevoerd. Door middel van massage wordt de doorbloeding verbeterd en daarmee ook de stofwisseling in uw voeten. U zult ervaren hoe lichtvoetig u de deur uitstapt.